Waar kun je me horen/zien?

Als je meegenomen wilt worden in de magische wereld van sprookjes:  van harte welkom! Beelden en verhalen die je bijblijven en nog lang nawerken..

Op dit moment staat het gereed maken van mijn nieuwe boekje voorop en zijn er nog geen optredens gepland. Natuurlijk zal ik ze aankondigen als ze eraan komen
Je kunt me ook vragen om te komen vertellen en te zingen, om een moment luister bij te zetten, ik maak er iets bijzonders van! Sprookjes, fabels, miniatuurtjes voor open geesten en harten van 8 tot 88..  😉                                        Tot later!

Een selectie uit eerdere optredens:

Verschrikkelijk!  Zwaanvlag afhandig gemaakt, boekenvoorraad geplunderd!             (2 juli 2015, van uw verslaggever)
Die Belgische piratenkinderen kunnen er wat van…. Uw Sprookjesverteller moest werkeloos toezien hoe hem zijn dierbare Zwaanvlag uit de handen werd gerukt, zijn rugzak geledigd en de kostbare Zwaanboekjes (bijna de laatste, ja, hoe moet dat nu!!) triomfantelijk door de meute als trofeeën in de lucht werden gestoken.
Belgie Leopoldsburg 2-7-2015 met de zwaanvlag 2Belgie Leopoldsburg 2-7-2015 met het Zwaanboekje 2
Weer zo’n verschrikkelijk sprookjesvakantie-optreden bij Kampidoe! Nooit meer!!

Hanzefeesten in Doesburg
Trots wapperde op zaterdag 13 juni de Zwaanvlag vanaf de Waag op de Hanzefeesten in Doesburg :-)
Heel bijzonder… wat een fantastisch podium: de groene achtertuin van Gasthuissteeg 3, met zijn bloemen, bomen, het oud-stenen huis uit 1530 en de blauw-met-witte-wolken-lucht. De mooiste atmosfeer voor de verhalen van de Frons, de Pad, het Eiland, Madelief, en natuurlijk ook.. de Zwaan. Het was fantastisch om te doen, heel veel mooie reacties gehad! :-)
Doesburg 13 juni 2015 Hanzefeesten
Sprookjes overbruggen elke tijd en raken ook ommuurde harten…

 

Wereldverteldag  maart 2015     wat een leuke manier om weer in een schoolklas te komen… :-)

wereldverteldag maart 2015 Sybe2

Wintervertellingen 20-12-2014 Wilhelminapark publiek 2 Tussen de vuurpotten en de ketels glühwein was het op 20 december 2014 erg gezellig in het Wilhelminapark in Wormerveer, met onder het tentdak een flink aantal geboeide oren en ogen, dat is altijd mooi om mee te maken.

 

Op 25 oktober 2014 hebben we opgetreden tijdens de Nacht van de nacht bij het Fort Krommeniedijk. De gemeente had ervoor gezorgd dat de straatlantaarns uit bleven tot diep in de nacht, je zag de sterren goed, vandaar de naam van datnacht van de nacht Fort Krommeniedijk oktober 2014 moment. Voor de gelegenheid heb ik een griezelverhaal verteld, ik moet het nog opschrijven  – tijdens Halloween in de Monettuin in Zaandam heb ik het ook verteld, het is mijn eerste uitstapje in dit genre -aan het publiek te zien sloeg het aan, op het einde waren ze allemaal weggevlucht..  :-)
– Op 30 augustus 2014 in de Monettuin in Zaandam. Een weldadige vertelavond in de milde avondlucht met zeven enthousiaste, bevlogen, grappige en ontroerende vertellers. De plek was heel bijzonder: de Monettuin in Zaandam waar Monet heeft verbleven en geschilderd (wordt helaas straks bebouwd, is opengesteld op afspraak). Jullie sprookjesverteller heeft ook gezongen, de September song van Kurt Weill o.a.  :-)
monettuin 30aug 2014 1 alg monettuin 30aug 2014 2 alg

– Op 12 augustus 2014 heb ik samen met dertig 7-8-jarigen sprookjes verteld en samen met de kinderen sprookjes gemaakt op hun sprookjesvakantie in België: zie hier het verslag!
Absolute schatjes in België! Opgetreden voor dertig 7- en 8-jarige kinderen in hun sprookjesvakantie. Sprookjes verteld, samen een sprookje gemaakt: het meisje met haar wonderbaarlijke roze zingende balletvarken en de afgang van de rovers die het wilden stelen En daarna gingen ze allemaal zelf een sprookje maken, hier zie je ze bezig in hun boekjes. Dat allemaal gelardeerd met liedjes en dansen..! Geweldige dag… gelukkig stond ik er niet alleen voor!
Optreden Leopoldsburg 12-8-2014 kinderen schrijven hun eigen sprookje -2  Optreden Leopoldsburg 12-8-2014 kinderen schrijven hun eigen sprookje -4Optreden Leopoldsburg 12-8-2014 kinderen schrijven hun eigen sprookje -3 Optreden Leopoldsburg 12-8-2014 kinderen schrijven hun eigen sprookje -6
– 28 juni, ‘s avonds verhalen verteld in de tuin op Tuincomplex De FederatieSprookjeswigwam 1 Cultfest 2014, een sprookjesachtige sfeer waarin De Zwaan met een mooie avondlike stilte eindigde…  misschien wel de allermooiste reactie bij het vertellen tot nu toe!

– 6 en 7 juni 2014- Cultfest, Utrecht  – een fantastisch festival, vorig jaar al gerecenseerd als ‘leuker dan de parade’, nu was het eigenlijk nog fijner van sfeer… een ‘find’, echt waar. @015 wordt overgeslagen maar in 2016 komt er weer een Cultfest…  kom je ook?  Ik stond er toen in juni o.a. met mijn sprookjeswigwam waar je via koptelefoons naar mini-verhalen kon luisteren, licht ontregelend want het festivalthema was ‘Ego’ en van ego blijft natuurlijk in mijn miniatuurtjes vaak weinig meer heel… :-)

– 12 april 2014:  Verhalen in de stad – Vertellen onder de paraplu,  Zaandam.sprookjesverteller met vlag zwaan
Zomaar een verhaal voorgeschoteld krijgen als je aanschuift onder de paraplu terwijl je gewon ronddrentelde of aan het winkelen was op de Gedempte Gracht in Zaandam! Meer dan 850 mensen genoten ervan, zie hier het verslag op facebook

– 15 februari 2014: In het licht van de volle maan, Zaandam.
Verhalen over licht, liefde, vrijheid, en over een nieuw begin.  Een doorlopende familie-vertel-voorstelling in een bijzondere sfeer..    Hier de facebookpagina over de voorstelling

– 21 december 2013  Verhalen van de langste nacht, in De Ruimte in Utrecht
Het was een bijzonder gaaf evenement, de Ruimte in Utrecht gehuld in doeken, kleden en kussens op de
grond, een nacht van verhalen en blijven slapen als je wilde. Onmiddellijk was de vraag: wanneer doen we
dit weer? Hier de Verhalennacht op facebook
– Sprookjescarrousel, Zaandam, november 2013
– Sprookjesfestival Arnhem, oktober 2013. Leuk om te merken dat jonge kinderen aan je lippen hangen!
– Cultfest, Oude Gracht Utrecht, juni 2013. “Leuker dan de Parade!” Ik verzorgde er De sprookjesboom
– Cultlab, een interactieve try out, Utrecht, april 2013
– Stroomavond, Amsterdam, september 2012
– Inspiratieweekeinde Waaldijk 15, december 2011, samen met singer-songwriter Jasper Merle